Carte de vizita

Satul Chiscareni este situat intr-o regiune pitoreasca linga noua autostrada Chisinau-Balti, pe malurile riului Ciulucul de Mijloc, la 110 km nord de capitala tarii si la 28 km sud de municipiul Balti. E centrul unei comune mari si frumoase, care include trei sate : satul Chiscareni , satul Slobozia Chiscareni si satul Nicolaevca, avind o mosie de peste 8000 ha si o populatie de aproape 6000 de locuitori. Viata umana de aici coboara in istorie la o adincime de peste 90 de secole.  De la Chiscareni s-a ridicat o pleiada de personalitati notorii, care au contribuit la prosperarea economiei, stiintei si culturii republicii.

Comuna dispune de un Liceu , un gimnaziu rus, un Centru de creatie si agrement , 1 camin  cultural , 2 biserici, 2 biblioteci publice, un centru de sanatate, 3 gradinite de copii,  o scoala sportiva, un oficiu postal, o filiala a Bancii de Economii, un stadion si o gradina publica, 12 lacuri.

Agentul economic de baza la Chiscareni e societatea cu raspundere limitata „Rosiori-Lux”, o gospodarie mare, bogata si prospera, condusa ani in sir de eruditul agronom Nicolae Moraru, care colaboreaza fructuos cu savantii de la ASP „Selectia” din Balti, cu parteneri din SUA, Germania, Franta, Romania. Se bucura de reputatie mesterii populari, formatiile folclorice, clubul sportiv „Olimpia”. Aici traiesc in buna intelegere oameni de diferite etnii.

4 gânduri despre „Carte de vizita

  1. Andrei spune:

    foarte frumos, chiar imi place!!!super

  2. Susu Kostea spune:

    Faorte buna treaba, shtii shi chiar ma bucur ca va stariutzi sa facetzi ceva pentru satucul nostru iubit!!!

  3. Lenutsa spune:

    foarte frumos LOOchika,si chiar foarte utile informatii cele citite de aici..dak sincera sa fiu nici nu stiam toate acestea despre satul din care vin…

  4. violeta spune:

    E NOAPTE TARZIU..O NOAPTE FANTASTICA,O NOAPTE CARE MI-A PERMIS CU AJUTORUL VOSTRU SA MA INTORC IN LUMEA COPILARIEI…SUNT DEPARTE DE SATUL IN CARE M-AM NASCUT,DAR O PARTICICA DIN MINE A RAMAS ACOLO SI IN NOAPTEA ACEASTA VOI ME-ATI DAT CELE MAI FERICITE SI PUTERNICE SENTIMENTE…IN ORICE COLT DE LUME M-AS DUCE PORT CU MINE CARTEA „CHISCARENI” DE TOPA,ACUM VA AM SI PE VOI..AS DORI MAI MULT MATERIAL VIDEOSI POATE MA AJUTATI SA IAU LEGATURA CU FOSTI COLEGI..LENUTA BETIVU.,ALIONA NACLACEVSCAIA.,LENUTA DRAGAN–TOTI AM FOST IN CLASA LUI ANA PETROVNA TVERDOHLEB….

Lasă un comentariu